Blästring

Vi har lång erfarenhet av blästring och har resurser att ta oss an både mindre och större projekt. Ödeshögs Mekaniska AB finns i Östergötland sätter dig som kund i centrum och vänder sig till aktörer inom verkstadsindustrin i Sverige.

Professionell blästring i Ödeshög

Ödeshögs Mekaniska AB tillverkar små samt stora detaljer och kan erbjuda produktioner i både mindre och större skala. Våra skickliga mekaniker har naturligtvis de behörigheter som krävs för att kunna erbjuda service av högsta kvalitet. Vi har utfört blästring åt många kunder genom åren och vet vilka metoder som passar bäst till olika material.

När du vänder dig till oss på Ödeshögs Mekaniska AB kan du lita på att få blästring utförd med stor noggrannhet och precision. Kvalitet och miljö är viktiga områden för oss och vi är självklart certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015.

Vi vill vara ditt förstahandsval när du behöver professionell blästring.

Blästring – vad är det?

Blästring är en metod inom verkstadsteknik och är enkelt uttryckt ett sätt att rengöra små och stora områden samt detaljer. Man använder sig av stark gasström och blåser partiklar som gör att ytan blir ren eller får en annan form.

Den här verkstadstekniska metoden kan delas in i två huvudgrupper: tung och lätt blästring. Det finns dessutom olika sorters blästring: kulhamring, slungblästring, svepblästring, torrisblästring, vakuumblästring, vattenblästring och våtblästring.

Vi använder oss av blästring för att ta bort till exempel färg, rost och smuts samt andra sorters beläggningar på ett effektivt sätt. Blästring är även en mycket bra metod vid förbehandling innan olika sorters ytbehandlingar. Då skapas en struktur på ytan som gör att medel får bättre fäste och detta ger i sin tur ökad kvalitet.

Våra blästeranläggningar

Blästring
Ödeshögs Mekaniska AB arbetar med blästring och vänder sig till kunder inom verkstadsindustrin. Vi har lång erfarenhet av blästring och har resurser att ta oss an både mindre och större projekt. Vi finns i Östergötland.

Riktning och blästring

Alla gasskurna detaljer blästras, slipas och riktas.

  • Vår kapacitet i blästeranläggningarna sträcker sig från små detaljer i den helautomatiska trumlingen till blästring av hel plåt, maximalt 6×1,5 m.
  • Riktning utförs manuellt med ett planhetskrav på 1mm/m.

Kontakt

Vill du veta mer om blästring och om vad vi på Ödeshögs Mekaniska AB har att erbjuda? Har du frågor om olika metoder och material? Tveka inte – hör av dig via telefon eller e-post redan idag.